Logo DPE
Wijk-wijk-verbinding

Wijk-wijk verbindingen Ede-Zuid en Kernhem

Democratische Partij Ede

Het spoor heeft altijd een barrière-werking gehad voor Ede. Voor Ede-Zuid is deze barrière het grootst omdat alle faciliteiten aan de noordkant van het spoor liggen. Met het sluiten van de verbinding van de Kerkweg is Ede-Zuid abrupt afgesneden en met de rug naar het noorden gekeerd. De sluiting van deze overgang is ook van groot invloed op het dagelijkse leven van veel Edenaren die aan beide kanten van het spoor leven.

Als DPE vinden wij het niet acceptabel dat een wijk op deze manier zijn natuurlijke verbinding verliest en gedwongen wordt om te moeten rijden. Daarom vindt DPE dat de verbinding van Ede-Zuid met Ede-Noord zo snel mogelijk hersteld moet worden met een extra autotunnel.

Als DPE gaan we voor wijken die niet naar binnen gekeerd en afgezonderd zijn van de naburige wijken. Wij willen wijken die goed met elkaar verbonden zijn. Sinds het ontstaan van Kernhem is de N224 in toenemende mate de tweede gevaarlijke barrière die weer een Edese wijk isoleert. Door de uitdijende wijk Kernhem wordt het gebrek aan een goede verbinding met de wijk Veldhuizen een steeds groter (sociaal) probleem en de oversteek van N224 wordt een steeds onveiligere onderneming. Daarom willen we ook Kernhem met een wijk-wijk tunnel verbinden met Veldhuizen.

DPE wil:

N

Een goede wijk-wijk verbindingen voor Ede-Zuid met een autotunnel.

N

Zorgen voor een fysiek en sociaal veilige Somatunnel.

N

Een goede wijk-wijk verbinding tussen Kernhem en Veldhuizen.